vrijdag 21 januari 2011

Twee zonnen

Vandaag op hln.be: "straks krijgen we een tweede zon aan onze hemel". Geen paniek, het is pas voor 2012 en het zou maar een paar weken duren. Iets met een stervende zon die een supernova zou worden...

Deze opvallende titel doet ons denken aan het moment waarop de bomen weer kleur krijgen, de vogeltjes weer fluiten, we zin krijgen om te fietsen en lekker in de tuin te zitten. Het is lente en het zonnetje komt er weer door, en dus ook onze klanten.

Met plezier (overigens) helpen we die lentedagen iedereen verder met vragen over zonwering. Maar wanneer jullie allen samen komen duurt het wel net iets langer voor we je kunnen helpen. Dat is een beetje zoals de zondagochtend, op het spitsuur, bij de bakker.

Gelukkig wordt zonwering niet oud zoals brood en kan je bij ons ook nu al terecht met je vragen (luc@coemansbvba.be).
Straks krijgen we een tweede zon aan onze hemel
Betelgeuze op het punt supernova te gaan en dan verdwijnt onze nacht wellicht voor een poosje
Voorlopig nog voorbehouden voor ondermeer Tatooine, de thuisplaneet van Jabba de Hutt, maar volgens sterrenkundigen straks ook bij ons: twee zonnen aan de hemel. Het kan blijkbaar al van 2012. Reden is Betelgeuze (alpha Orionis), na Rigel de helderste ster in het sterrenbeeld Orion en de tweede grootste ster in onze melkweg. Betelgeuze, een zogenaamde rode superreus, is aan het eind van zijn leven, en kan op ieder moment supernova worden. Als dat gebeurt zal gedurende verschillende weken een tweede zon op aarde in de hemel staan. Waarschijnlijk zullen we in die periode geen nacht hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten