dinsdag 18 juni 2013

Janssen, Retie

In April van dit jaar plaatsten we deze unieke Outdoor Living combinatie bij de familie Janssen in Retie. Hun mooie tuin geniet veel zon.  Een extra buitenkamer als deze komt dan ook volledig tot zijn recht.


Hun nieuwe pergola bestaat uit een combinatie van twee gekoppelde B-200 ODL units, waarvan dak en screens samen bediend kunnen worden. Door het geheel tegen de gevel te plaatsen vergroot de familie Janssen de woonruimte van hun huis tijdens de zomer met maar liefst 32 m² (8 m x 4 m).

Het dak bestaat uit lamellen dit automatisch open en dicht draaien. Gesloten is het geheel waterdicht, geopend zijn ze erg dankbaar om de temperatuur onder de Outdoor Living te regelen. Dat kan door ze op die manier te kantelen dat de warme lucht naar buiten kan zonder schaduw te verliezen.

In de constructie werden rondom screens ingebouwd. Die kan men met een druk op de knop laten dalen zodat de wanden geheel of deels gesloten kunnen worden. Er is één afstandbediening om alle automatische functies te bedienen, ook de ledverlichting die in de daklamellen werd ingebouwd.

Het geheel werd afgewerkt met een structuurlak in RAL kleur. Dat heeft zo zijn voordelen. In dit geval hebben we de licht schuin weglopende gevel kunnen opvangen met op maat gemaakte en in dezelfde RAL kleur gelakte passtukken.1 opmerking:

  1. Carl Bauwens/Brustor19 juni 2013 om 22:47

    Zeer mooie realisatie. Nu nog wat zon die wat langer blijft schijnen en het wordt maximaal genieten op terras. Carl B.

    BeantwoordenVerwijderen